Ανακοινώσεις
Φωτογραφίες
Συνδέσεις
Επικοινωνία

 

 

Είσοδος μέλους

 

 

14.05.2013 Εθελοντική δράση στην Πάρνηθα

 

               «Εθελοντική δράση στην Πάρνηθα»

                                                                 26 Μαΐου 2012

                                              

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) και διοργανώνουν σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ, ενέργεια περιποίησης  περιοχής της Πάρνηθας, την Κυριακή 26 Μαΐου 2013. 

Οι εργασίες, που θα περιλαμβάνουν βοτάνισμα και περιποίηση φυταρίων, θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 13.00. Ως σημείο συνάντησης έχει ορισθεί ο σταθμός του τελεφερίκ Πάρνηθας, απ’ όπου στις 9.00 πμ. λεωφορεία θα μας μεταφέρουν στον προορισμό μας ενώ στο τέλος των εργασιών θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα. Για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο, θα υπάρχει λεωφορείο στο σταθμό της Κηφισιάς,  με αναχώρηση στις 8:45 για το σταθμό του τελεφερίκ Πάρνηθας. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε ξεχωριστό χώρο για φιλοπεριβαλλοντικά παιχνίδια. 

Το Ι.Ε.Α. στηρίζει τη δράση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, στον αγώνα για την διατήρηση των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας που αποτελεί έναν από τους τελευταίους και ζωτικής σημασίας πνεύμονες πρασίνου για την πόλη της Αθήνας.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, εθελοντές και προσωπικό των εταιρειών μελών του ΙΕΑ, συμμετέχουν σε δράση περιποίησης φυταρίων (κεφαλληνιακής ελάτης) που έχουν φυτευτεί τα τελευταία χρόνια  στις καμένες εκτάσεις, στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Η δράση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD), με χορηγούς επικοινωνίας την εταιρεία Boussias  Communications, το τηλεοπτικό κανάλι  SBC CHANNEL και έντυπης επικοινωνίας, την εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ και το περιοδικό  4ENERGY.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης ( Ι.Ε.Α.), ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και το ΚΕΑΝ προγραμματίζουν ανάλογες δράσεις καθώς και ενέργειες εθελοντικής πυροπροστασίας για την περίοδο του καλοκαιριού.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης ( Ι.Ε.Α.), τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και το ΚΕΑΝ θα βρείτε στο www.iea.org.gr , στο http://www.parnitha.net/  και στο http://www.kean.gr αντίστοιχα.