Ανακοινώσεις
Φωτογραφίες
Συνδέσεις
Επικοινωνία

 

 

Είσοδος μέλους

 

 

17.09.2015 Απολογισμός δράσεων του Φορέα Διαχείρισης στα πλαίσια Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σχολ. έτους 2014-15

 

 

Ο Φορέας  διαχείρισης εθνικού δρυμού Πάρνηθας στα πλαίσια ανάδειξης και προστασίας της περιοχής υλοποίησε κατά την διάρκεια του σχολ. ετους 2014-15 πλήθος δράσεων ενημέρωσης αλλά και ευαισθητοποίησης μαθητών  και άλλων ομάδων.

 

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 92 οργανωμένες επισκέψεις από ομάδες μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (5.100 μαθητές και εκπαιδευτικοί)  καθώς και επισκέψεις από ξεχωριστές ομάδες όπως το Δίκτυο Δικαιωμάτων του παιδιού, το Ειδικό Σχολείο κωφών και  Βαρηκόων, ομάδες προσκόπων κ.τ.λ  

 

 

 Τον Απρίλιο του 2015 υλοποιήθηκε σεμινάριο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στον εθνικό δρυμό Πάρνηθας σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο την παρουσίαση του προγράμματος του Φορέα Διαχείρισης.

 

 

Επίσης ένας αριθμός επισκέψεων αποτέλεσε μέρος του προγράμματος στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιείται στα σχολεία  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες  σχετικά με την Πάρνηθα (Πάρνηθα-πνεύμονας ζωής ,η διαδικασία μετανάστευσης των θηλαστικών στο όρος Πάρνηθα, Διαχείριση φυσικών πόρων κ.α)

 

 

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν  στο χώρο σχολείων της περιοχής παρουσιάσεις με στόχο την επίδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής, την ενημέρωση για την ανάγκη προστασίας της και την δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθησίας.

 

Ευχαριστούμε για την συνεργασία τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά.