Ανακοινώσεις
Φωτογραφίες
Συνδέσεις
Επικοινωνία

 

 

Είσοδος μέλους

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡYMOY


 

•    04 Οκτωβρίου 2006: Παγκόσμια Ημέρα Ζώων
Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας πραγματοποίησε ξενάγηση στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, με κεντρικό θέμα την πανίδα του Εθνικού Δρυμού και την ανάγκη προστασίας του. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, ο Δασάρχης Πάρνηθας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στους παρευρισκόμενους δόθηκε πλήρης φάκελος με ενημερωτικό υλικό. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο καταφύγιο Μπάφι.


•    03 Απριλίου 2008: Επίσκεψη εκπροσώπων Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων
Η επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος την ?νοιξη του 2008  εκδήλωσε την επιθυμία για επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας με σκοπό να ενημερωθούν για τις εργασίες αποκατάστασης του Εθνικού Δρυμού. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, μέλη του Δ.Σ καθώς και άτομα του προσωπικού του Φορέα. Στους παρευρισκόμενους δόθηκε πλήρης φάκελος με ενημερωτικό υλικό.


•    04 Ιουνίου 2008: Εγκαίνια του Μικρού Μουσείου της Πάρνηθας
Το καλοκαίρι του 2008 ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας σε συνεργασία με το Ελληνικό Καζίνο Α.Ε. πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Μικρού Μουσείου της Πάρνηθας, το οποίο βρίσκεται στο τελεφερίκ, στο Μετόχι. Η λειτουργία του Μικρού Μουσείου της Πάρνηθας δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες του Δρυμού να γνωρίσουν τον Εθνικό Δρυμό, μέσα από σειρά οπτικοακουστικών μέσων και πληροφοριών.

•    05 Ιουνίου 2008: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Ο Φορέας Διαχείρισης στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος προσκάλεσε τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κύριο Γεώργιο Σουφλιά στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση προκειμένου να ενημερωθεί ο Υπουργός για θέματα τα οποία αφορούν την πορεία των έργων αποκατάστασης του Δρυμού. Το πρόγραμμα περιλάμβανε πραγματοποίηση οδικώς της διαδρομής του Περιφερειακού Δρόμου του πυρήνα του Δρυμού ξεκινώντας από το Δασικό Φυλάκιο του Φορέα στην Αγία Τριάδα. Ακολούθησε ενημέρωση των παρευρισκομένων από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, μετάβαση στο Δασικό Φυτώριο, σε θέσεις όπου πραγματοποιήθηκαν αναδασωτικές εργασίες και με τελικό προορισμό τον ?γιο Πέτρο, στη Μόλα, όπου και παραχωρήθηκε γεύμα στους παρευρισκομένους.
Στην ξενάγηση παρευρεθήκαν πλήθος κόσμου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του Δασαρχείου Πάρνηθας, της Δασικής Υπηρεσίας, του πρώην Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και του Φορέα Διαχείρισης. Την εκδήλωση καλύψανε τηλεοπτικά μέσα καθώς και ο έντυπος τύπος. Στους παρευρισκόμενους δόθηκε πλήρης φάκελος με ενημερωτικό υλικό.  •    02 Αυγούστου 2008: Επίσκεψη Ομάδας Ερυθρού Σταυρού στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συνεργασίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και του Ερυθρού Σταυρού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σκοπός της ήταν η περιήγηση-γνωριμία με τον Εθνικό Δρυμό και ο σχεδιασμός σχεδίου ετοιμότητας σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Στην ξενάγηση πήραν μέρος 5 άτομα του προσωπικού του Φορέα.

•    31 Ιουλίου 2008: Νομαρχία Δωδεκανήσου
Η Νομαρχία Δωδεκανήσου έπειτα από τις πυρκαγιές του 2008 στις δασικές περιοχές της Ρόδου, εκδήλωσε ενδιαφέρον για την παροχή πληροφοριών σε θέματα αποκατάστασης από τον Φορέα Διαχείρισης. Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας οργάνωσε περιήγηση στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας σε εκπροσώπους της Νομαρχίας Δωδεκανήσου με σκοπό την ενημέρωση τους για τα τεχνικά έργα αποκατάστασης. Ακολούθησε συζήτηση στο δασικό φυλάκιο του Φορέα Διαχείρισης που βρίσκεται στην Αγ. Τριάδα.


•    08 Νοεμβρίου 2009: Αποκαλυπτήρια μνημείου
Το 1978 ο δασοφύλακας Ζαχάκης Βασίλειος, υπάλληλος του Δασαρχείου Πάρνηθας σκοτώθηκε από όπλο λαθροθήρα. Έπειτα από πρόταση του συγγενή του, δασοφύλακα Ζαχάκη Νικολάου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης έλαβε ομόφωνη απόφαση της κατασκευής του μνημείου. Το μνημείο φιλοτέχνησε δασοφύλακας του Δασαρχείου Πάρνηθας και τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο του δασικού φυλακίου Αγ. Τριάδας του Φορέας Διαχείρισης. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πραγματοποιήθηκαν στις 08 Νοεμβρίου του 2009 και στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης, του Δασαρχείου Πάρνηθας, του Συνδέσμου Πάρνηθας καθώς και ομάδα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και καταθέσεις στεφανιών.  •    08 Νοεμβρίου 2009: Επίσκεψη ομάδας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων
Ο Φορέας Διαχείρισης διοργάνωσε περιήγηση στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας σε ομάδα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Αρχικά το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στην αίθουσα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο τελεφερίκ της Πάρνηθας (θέση Μετόχι). Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο δασικό φυτώριο Αγ. Τριάδας και ενημέρωση για τη λειτουργία του, του φυτευτικού υλικού καθώς και για τις αναδασωτικές επεμβάσεις στο διάστημα 2008 – 2013 στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη θέση Μόλα και απασχόληση της ομάδας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σε εργασίες καθαρισμού του χώρου αναψυχής και συζήτηση βελτίωσής του.

•    08 Ιουνίου 2010: Σχέδιο Αντιπυρικής Προστασίας 2010
Το ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας που δώρισε το Ίδρυμα Marfin, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2010, με θέμα την «Αντιπυρική προστασία στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας». Στην εκδήλωση μίλησαν, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αποκατάσταση του Δρυμού μετά την πυρκαγιά του 2007 και ο Δασολόγος  κ. Γιώργος Ζαρείφης, ο οποίος ανέλυσε το Σχέδιο Αντιπυρικής Προστασίας του Δρυμού για το έτος 2010.  Η Γενική Διευθύντρια του Επιχειρηματικού Τομέα Integrator της SingularLogic, κα Μαρίκα Λάμπρου, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία της προστασίας του φυσικού πλούτου της χώρας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Ομίλου Marfin Investment Group και του Ιδρύματος Marfin, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προγράμματα κοινωνικής προσφοράς της Τράπεζας, καθώς και στη σημασία της προστασίας του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, του μοναδικού πνεύμονα της Πρωτεύουσας. Παρευρέθησαν, ακόμα, εκπρόσωποι Δημοσίων Φορέων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συλλόγων εθελοντών και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών από το χώρο του Περιβάλλοντος.